Je gebruiksaanwijzing

Wanneer je wordt geboren, begin je je leven met een blanco doek. Althans zo lijkt het. Je boek met ervaringen mag nog helemaal gevuld worden. Alles staat nog open. Maar is dat eigenlijk wel zo? In de praktijk merk ik namelijk heel wat anders. Niet alleen kom je met bepaalde plannen, je hebt ook bij geboorte al een heel eigen karakter. Al ben je je er niet van bewust, ervaringen van vorige levens neem je gewoon mee.

Valt het je weleens op dat kleine kinderen al bepaalde angsten hebben? Dat kan van alles zijn: angst voor honden, kikkers, muizen, geluid of iets anders waarmee ze in dit leven nog geen ervaringen hebben gehad. Ook zijn er kinderen die op jonge leeftijd heel veel interesse hebben voor een bepaald onderwerp . Mijn dochter had een jongetje in de klas die alleen maar met Egypte bezig was. Zijn hele leven stond in het teken van piramides, farao’s en mummies.
Bij een bijzonder talent wordt er gedacht dat hij of zij dit via het DNA van één van de voorouders heeft meegekregen (“Dat heeft hij van zijn vader!”). Terwijl dit vaak helemaal niet goed te herleiden is. Een talent dat zo bijzonder is dat het wel duidelijk is dat iemand hier eerder mee bezig is geweest. Mozart componeerde zijn eerste muziekstuk toen hij pas vijf jaar oud was. Dat moet hij eerder gedaan hebben, denk ik dan.

Dat vind ik ook zo leuk aan kinderen. Nieuwsgierig kijk ik uit naar wat zij met hun leven doen. Is er een bepaald plan te ontdekken? Over welke talenten beschikken ze waar ik als volwassene bij kan ondersteunen? Die talenten liggen er niet altijd bovenop.Terwijl het wel heel handig kan zijn om ze duidelijk te krijgen zodat je er een bepaalde houvast aan hebt.

De afgelopen jaren heb ik een concept ontwikkeld waarbij ik essentiële kenmerken van je karakter in kaart breng en combineer. Met een beetje goed zoeken, kun je duidelijke karaktereigenschappen boven tafel krijgen. Dit is vaak een feest van herkenning.

Deze combinatie van kenmerken noem ik je ‘Aards kompas’. Aan de hand van je geboortedatum, naam, uiterlijk, energie en andere informatie maak ik een kort verslag. Dat hoef je wat mij betreft niet voor waar aan te nemen. Maar het is leuk om te ontdekken of zaken in staan die voor je kloppen en waar je wat mee kunt. Bovendien hebben we dan meteen een startpunt om in gesprek te gaan.

Iets dat vaak over het hoofd wordt gezien is het uiterlijk. Als stylist kijk ik inmiddels zo’n 25 jaar naar vrouwen en mannen. Bepaalde kenmerken zijn te opvallend om als toevallig aan te nemen. Zo valt het mij op dat rossige types met sproetjes vaak een eigenwijze maar ook originele inborst hebben. Of dat personen met een lichte huid en lichte ogen (het zomertype) nogal eens een zacht karakter hebben en netjes zijn. Zo kan ik nog wel tientallen voorbeelden noemen.

Een persoonlijk Maya-profiel kan ook zo verhelderend zijn. Aan de hand van je geboortedatum zoek je op welk type persoon je bent. De uitkomst wordt aangegeven via een kleur en een teken. Bij de tekens hoort een uitgebreide beschrijving. De kleur is meer algemeen, maar wel heel nuttig om te weten. Zo staat rood voor actie en pionieren, blauw voor transformeren en analyseren, wit voor verfijnen en overdenken en geel voor uitvoeren en plezier maken.
Ik werk hier al jaren mee en vind het zo boeiend hoe het iedere keer weer klopt. Het is niet alleen handig voor jezelf maar ook voor je kinderen, partner, collega’s of vrienden. Je kunt hierdoor meer begrip hebben voor hun keuzes en karakter. Er is geen goed of fout: iedereen doet het op zijn eigen manier. Je snapt beter waarom jij doet wat je doet – en met welke energie – maar ook hoe een ander het doet. Zo heb ik een broer (blauw en geel) die confronterende dingen kan zeggen zonder dat je er boos om wordt. Zijn gele karakter gooit er altijd weer een vrolijk, luchtig sausje overheen. Een dame waar ik veel meer samenwerk is wit en blauw. Bij haar zie je dat ze een tijdje nodig heeft om op te starten en alles goed te onderzoeken. Maar als ze eenmaal op stoom is gaat ze als de brandweer.

En wat dacht je van je naam? Waarom heet ik Merel? Destijds een ongangbare naam maar mijn vader stond erop dat ik zo zou heten. Hij heeft zelfs een tijd op de ambtenaar van de burgerlijke stand moeten inpraten voor het afgeven van een geboorteakte. Zoek je naam eens op en bekijk wat het te vertellen heeft. Of volg een workshop waarin ik een compleet ‘Aards kompas’ voor je samenstel.

Wil je meer over spiritualiteit weten of je Aard kompas ontvangen? Tijdens de workshop ‘Praktische Spiritualiteit online’ ontvang je naast gemakkelijk toepasbare spirituele kennis ook een ‘Aards kompas’. Een ‘Aards kompas’ ontvang je ook tijdens de workshop ‘Liefdekracht’ waarbij je een Zielsopstelling kunt doen.

Vul onderstaand contactformulier in voor meer informatie.

Hartelijke groet,

De blogs: ‘Hogere Ogen’ zijn te lezen op Liefdekrachtcoaching.nl

Contact opnemen

Stuur je bericht of vraag via onderstaand formulier