Alles is energie

Maandagochtend om 10.00 uur kwam mijn eerste klant. Ik zat er niet lekker in, had het hele weekend afspraken gehad en niet goed geslapen. Hoewel ik altijd zin heb om te werken, was ik die dag liever in bed gebleven. Monique, de dame die een kleur- en stylingadvies had geboekt, kwam als een wervelwind binnen. “Merel” zei ze, “ Ik heb hier zo naar uit gekeken. Heb er zo’n zin in. Ik heb al je video’s gezien hoor en weet dat ik veel van je kan leren”. En als bij toverslag was mijn slechte bui verdwenen. Haar positieve energie werkte besmettelijk. Zo grappig want als Monique er niet was geweest, had ik waarschijnlijk de hele ochtend Netflix gekeken.

Energie is de basis van alles. Alles heeft een bepaalde energie. Daar kun je in meegaan of, als het je niet bevalt, ombuigen. Jij staat aan het stuur. Hoewel je zeker niet alles kunt veranderen, kun je wel je eigen energie reguleren. Met als gevolg dat anderen anders op jou reageren.
Energie is niets anders dan vibraties gevuld met informatie die op bepaalde frequenties wordt uitgezonden. Energie die eenmaal de wereld in is gebracht, blijft. Iets wat gezegd, gedacht of gedaan is, is voor altijd opgeslagen.

Mensen komen voor jouw energie. Niet alleen voor wat je doet maar ook met welke energie. Klagende mensen proberen we vaak te vermijden. Onbewust voel je dat dit geen positieve uitwerking op je heeft. Net zo goed trek je minder gezellige mensen en situaties aan wanneer je een slechte bui hebt. Dat weten moeders maar al te goed: als mama niet zo lekker in haar vel zit, gaan kinderen dreinen en lastig gedrag vertonen.

Het werkt dus ook andersom: een ontmoeting met iemand die vrolijk en positief is, kan je vleugels geven. Mijn kapper heeft die gave. Een heerlijke man met de meest verrukkelijke energie. Hij kan geweldig knippen, dat zeker. Maar er is meer. Hij beseft het zelf waarschijnlijk niet want je kunt je eigen energie niet goed meten of beoordelen. Maar als er een manier zou zijn om de energie van mijn kapper in een flesje te stoppen, zou ik dat graag op de markt brengen. Ik weet zeker dat die flesjes als warme broodjes over de toonbank zullen gaan.

Wanneer je energie niet stroomt, is dat voor anderen voelbaar. En het is vooral niet fijn voor jezelf. Onbewust moet je hard werken om de energie om te leiden. Dit heeft een gigantische impact op je zijn. Je kunt er doodmoe van worden.

Wanneer je veranderingen door wilt voeren, kan het heel fijn zijn om bij je basis te beginnen. Bij de energie die je bij je draagt. Of die jou blokkeert. Daarom ben ik zo’n fan van mijn Zielsopstellingen: hiermee begin je bij de basis. Je zoekt uit hoe het met jouw veld, jouw energie gesteld is. Wat stroomt en wat blokkeert. Verder kun je je systeem (je energieveld) in balans brengen en krijg je antwoord op vragen waar je normaal gesproken niet bij kunt komen. Met als gevolg dat je veranderingen en vernieuwingen met de juiste energie en intentie aanpakt. Een kickstart wanneer je merkt dat het niet stroomt en de dingen anders wilt doen.

Wil je meer informatie over een Zielsopstelling of de Workshops van Liefdekrachtcoaching? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Hartelijke groet,

De blogs: ‘Hogere Ogen’ zijn te lezen op Liefdekrachtcoaching.nl

Contact opnemen

Stuur je bericht of vraag via onderstaand formulier