Image
Top
Menu

Leven zoals jij dat wilt

Het klinkt zo egoïstisch: leven zoals jij dat wilt. Zo niet begaan en oppervlakkig. Maar als we nu allemaal zo veel mogelijk doen wat we echt willen, vermoed ik dat we een fijnere wereld krijgen. Één met respect voor elkaars keuzes. Waar we elkaar de ruimte geven dát te doen wat heel fijn voelt. Immers, als jij het op jouw manier mag doen, mag een ander dat natuurlijk ook!

Cover-Leven-staand

 

Download mijn gratis eBoek

Vul het formulier in en ontvang het Hi to Life eBoek gratis per e-mail.

Wat wil je nu echt?

Met de maakbaarheid van het leven, had ik nooit zo veel. Het klonk zo zakelijk en ook wel arrogant. In mijn zoektocht heb ik het belang van ‘het willen’ ontdekt. Als je duidelijk krijgt wat jij wilt ben je meer gefocust. Zie je meer mogelijkheden. Ben je vaker op het juiste moment op de juiste plek. Hobbel je niet van hot naar her.

Doe jij eigenlijk wel wat je wilt of leef je je leven zoals het hoort of zoals anderen dat ooit hebben bedacht?

Wensen zijn er niet voor niets

Wensen drukken uit wat je wilt ervaren. Ze zijn een voorportaal naar een nieuwe werkelijkheid. Zonder dromen, wensen en nieuwsgierigheid geen vernieuwingen. Via je dromen kun je in contact komen met je mogelijkheden. Doe ze niet af als een onbenulligheid of luxe.

Dit brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee. Uitkomen voor je verlangens houdt in dat je ergens voor moet gaan staan. Verantwoordelijkheid neemt voor jouw leven. Dit is soms even wennen. Het is een stuk eenvoudiger het aan anderen over te laten; de regering, de (geloofs-)gemeenschap, je werkgever, partner of familie. Er voor uitkomen brengt duidelijkheid met zich mee. Voor jezelf en je omgeving. Anderen kunnen zo meer met je meedenken en meewerken. Net zoals het ‘grote onzichtbare systeem’ dit kan doen. Dat dan wel onzichtbaar mag zijn – en volgens de huidige wetenschappelijke onderzoekmethoden tot nu toe onmeetbaar – maar er wel degelijk is. Je hoeft het niet alleen te doen. Er staat een ingenieus systeem welwillend voor je klaar, om je te steunen en te adviseren.

Het is jouw feestje. Jij moet (mag) doen waar jij je gelukkig bij voelt, niemand anders kan dat voor jou. Er is toch maar één persoon op de hele wereld dat kan. En dat ben jij!

Dit eBoek met gebundelde columns, vol voorbeelden uit het echte leven, helpt je daarbij.